Slovo Pinsa pochází z latinského slova „Pinsere“, což znamená protáhnout, šířit. Tradiční recept byl v průběhu staletí několikrát revidován, přepracován s novými ingrediencemi a různými technikami až do současnosti.
Ve srovnání s klasickým těstem na pizzu potřebuje Pinsa jiné množství vody a nižší procento mateřího kvásku. Výsledkem je zdravější, lehčí, stravitelnější a nízkokalorický produkt.
Pinsa je velmi lehká, stravitelnost je zaručena jejím těstem – tvoří ji přísně bio sójová mouka, rýže, pšenice, hodně vody a málo mateřího kvásku.
Její vysoce hydratované těsto (80 % vody a nízké množství oleje, soli a kvásku) v kombinaci s kořením se zdravými italskými přísadami z něj dělá nízkokalorický, ale chutný pokrm.
Díky voňavému těstu s jednoduchou a jemnou chutí je Pinsa perfektní k dochucení kombinací konkrétních surovin, od klasických až po ty nejoriginálnější.
Těsto se zpracovává několika fázemi se specifickými časy a teplotami, po kterých musí kvasit po dobu 48/72 hodin. Pinsa se peče ve speciální peci na pizzu vytápěnou dřevem, která dává naší Pinse zvláštní chuť.
Stejně jako pizza nebo focaccia, neexistuje žádné pravidlo, ale pouze dobrá chuť: Pinsa může být ochucena mnoha způsoby a všemi druhy ingrediencí, od tradičního až po nejoriginálnější.
Křupavá zvenku a měkká uvnitř, Pinsa je proto ideálním produktem, který si můžete vychutnat kdykoliv během dne a především v každém ročním období, v létě i v zimě.
Vzhledem k omezenému počtu míst je návštěva naší restaurace možná pouze po předešlé reservaci na tel. čísle +42 702 999 702.
Naší otevírací dobu najdete na našem Google Business profilu.
Máte-li jakékoli dotazy k našim službám a produktům, neváhejte nás kontaktovat.